Ypatinga Valstybės diena Miežiškiuose

Valstybės dienos vakaras Miežiškiuose prasmingoms veikloms sukvietė nemažą būrį miestelio gyventojų ir svečių. Ne tik kartu su viso pasaulio lietuviais giedojome “Tautišką giesmę”, bet ir išnaudojome progą tokią svarbią dieną prisiliesti prie savo istorijos ir net ją kurti.

Pradėjome nuo ekskursijos po Miežiškius – tiek miestelio senbuvius, tiek mažuosius gyventojus, tiek keletą iš kitur atvykusių žmonių sudomino artimesnė, išsamesnė pažintis su vietovės praeitimi. Gidė Jurga Švagždienė pakvietė į pasivaikščiojimą po miestelio centrą, pristatė senųjų laikų Miežiškių istoriją, supažindino su tarpukariu užfiksuotais skaudžiais ir linksmais, reikšmingais ir tik dėl pramogos prisimenamais įvykiais, dalijosi dabarties kartoms artimomis įdomybėmis, priminė svarbias vietos istorijai asmenybes.

Ekskursiją baigėme prieš pat 21-ą valandą atėję prie senojo tilto. Čia, Angelų slėnyje, minime daugelį savo švenčių, kasmet giedame himną, o šiemet jautėmės ypatingai gerai, nes akcijos “Tautiška giesmė aplink pasaulį” organizatoriai tarsi taikydamiesi prie mūsų tradicijų visus paragino rinktis prie upių ir tiltų. Mūsų giedamas himnas skambėjo išties galingai, nes juo pagerbti reikšmingos datos susirinko tikrai daug žmonių.

Tradicinis pozavimas bendrai nuotraukai ir – ne skirstymasis po namus, o dar vienas gražus vyksmas. Visu gražiu būriu nukeliavome į miestelio centrą prie buvusios klebonijos, sustojome aplink šią teritoriją puošiantį akmenį, ant kurio nutūpė iš medžio sukurtas angelas. Šią vietą kartu su miestelyje išvakarėse viešėjusiu Jo Ekscelencija Panevėžio vyskupu Linu Vodopjanovu išrinkome augti ypatingam ąžuolui. Miežiškių gyventojų bendruomenė už savo veiklą neseniai gavo projekto “Tautos šimtamečiai ąžuolai” dovaną – iš Stelmužės ąžuolo gilės išaugintą ąžuoliuką. Pasodinome mažylį, prie jo prisilietė ir vyriausi miežiškėnai, ir mažiausieji miestelio žmonės, palaistėme, gražią ceremoniją užbaigėme daina ir viltimi, kad medis prigis ir taps Miežiškių puošmena.  

Miežiškių kultūros centro informacija