Šiųmetis „Kapelmaušis“ kviečia į vestuves!

Aukštaitijos liaudiškos muzikos mėgėjai veikiausiai jau neįsivaizduoja rudens be „Kapelmaušio“ – daugiau nei ketvirtį amžiaus kasmet rengiama šventė tapo itin populiari. Jau lapkričio 17-ąją „Kapelmaušio“ linksmybės kviečia į Panevėžio „Cido“ areną ir žada tiek įprastų, pamėgtų tradicijų, tiek staigmenų.

Kaip jau įprasta, didžiajame „Kapelmaušyje“ gros tik geriausios, šauniausios liaudiškos muzikos kapelos. Spalį vykusiuose atrankiniuose renginiuose savo programas pristatė net dvidešimt Aukštaitijos regiono kolektyvų, iš jų į finalą komisija atrinko aštuonis. Lapkričio 17-ąją į sceną kops penkios Panevėžio rajono kapelos: „Aušrinė“ iš Smilgių, „Gegužinė“ iš Paįstrio, „Susiedai“ iš Vadoklių, „Sanžyla“ iš Berčiūnų ir „Rudenėlis“ iš Miežiškių. Taip pat sulauksime svečių iš tolėliau – pirmą kartą „Kapelmaušyje“ viešės Molėtų kultūros centro Luokesos krašto kapela „Luokesa“, Ignalinos kultūros ir sporto centro kolektyvas „Ringė“ ir Pasvalio kultūros centro Daujėnų skyriaus kapela „Smiltelė“.

Kapelos paprašytos parengti tikrų aukštaitiškų vestuvių linksmybių programas – tokia šiųmečio renginio tema, kurią atskleisti padės Kupiškio kultūros centro folkloro ansamblis „Kupkėmis“. Svečiai pristatys garsiąsias kupiškėnų vestuvių tradicijas, kvies muzikantus ir žiūrovus jungtis į šventinį šurmulį. Linksminti žada ir svečių teisėmis griešianti pernykščio „Kapelmaušio“ nugalėtoja Miežiškių kapela „Ratasai“ bei visai neseniai susibūrusi, renginyje debiutuosianti Šilagalio kapela.

Žiūrovams geros nuotaikos bus linkima vos įžengus pro arenos duris – juos pasitiks gausus būrys Panevėžio rajono muzikantų, veiks amatininkų mugė, fotografijų paroda. Žinoma, tradiciškai bus kviečiama įsitraukti į šventės veiksmą – balsuoti už labiausiai patikusias kapelas, prisiminti, kad gerų vestuvių ir bet kokių kitų gerų linksmybių nebūna be smagių šokių.

Aukštaitijos regiono kapelų šventę-varžytuves „Kapelmaušis“ organizuoja Panevėžio rajono Miežiškių kultūros centras, šventės globėjas – rajono meras Povilas Žagunis, renginį remia Lietuvos kultūros taryba ir privatūs rėmėjai.

KAPELMAUSIS 2018 skelbimas geras 6L6A9202 6L6A8733 6L6A8696