Trakiškiečiai linksmino didžiulio festivalio publiką

Pirmąjį vasaros savaitgalį Miežiškių kultūros centro Trakiškio padalinio liaudiškos muzikos kapela ,,Juostvingė“ dalyvavo XXI Lietuvos, Latvijos ir Estijos kaimo muzikantų ir kapelijų festivalyje „Ant rubežiaus“. Šis tradicinis renginys per ilgą gyvavimo laikotarpį tapo vienu svarbiausių ir didžiausių šalies liaudiškos muzikos festivalių: 2018 metais „Ant rubežiaus” Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos įtrauktas į Lietuvoje rengiamų tęstinių prioritetinių mėgėjų meno renginių sąrašą; prioritetiniu jis pripažintas ir Šiaulių miesto savivaldybės.

Festivalis skirtas plačiajai visuomenei – ir šeimoms, ir jaunimui, ir senjorams. Jame gausu įvairiaspalvių veiklų, tris dienas nuo ryto iki vakaro pėsčiųjų bulvare šurmuliuoja Lietuvos ir Latvijos tautodailininkų, amatininkų, kulinarinio paveldo meistrų ir prekybininkų mugė, o didžiojoje festivalio scenoje pasirodo tradicinės ir, stilizuotos kapelos, modernaus folkloro grupės ir pavieniai kaimo muzikantai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Šiais metais festivalyje dalyvavo 45 kolektyvai ir daug pavienių kaimo muzikantų: armonikininkų, bandonininkų, mandolinininkų.

Kapela ,,Juostvingė“ įspūdingajame renginyje pristatė beveik pusvalandžio trukmės koncertinę programą, buvo itin šiltai sutiktas publikos, kuri kartu su trakiškiečiais dainavo jų dainas.

„Juostvingės“ vadovė Audronė Kirsnienė džiaugiasi, kad muzikantai turėjo progą dalyvauti itin puikia atmosfera pasižyminčiame, organizatorių vaišingumu džiuginančiame renginyje: „Buvo labai smagu: pasirodėme gerai, žmonės mums ir plojo, ir pagal mūsų muziką šoko. Festivalio organizatorius, garsiojo „Jonio“ muzikantas Pranciškus Trijonis negailėjo dėmesio, mus, kaip ir kitus muzikantus, ir pasitiko, ir išlydėjo, su kiekvienu pabendravo. Puikios gastrolės“.

 

Miežiškių kultūros centro informacija ir nuotraukos

trakiskis5 trakiskis4 trakiskis3 trakiskis trakiskis 2