„Ratasai“ koncertavo jubiliejiniame festivalyje „Ant rubežiaus“

Miežiškių kultūros centro kapela „Ratasai“ dalyvavo bene didžiausiame Lietuvoje liaudiškos muzikos renginyje – Šiauliuose vykusiame festivalyje „Ant rubežiaus“. Ši šventė šiemet vyko jubiliejinį, dvidešimtąjį, kartą, joje dalyvavo apie 40 kolektyvų, daug pavienių muzikantų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos, Estijos.

Šiaulių Pėsčiųjų bulvare vykstantis festivalis labai populiarus, gerai žinomas liaudies muzikantams, mėgstamas šiauliečių bei miesto svečių. Į festivalį suvažiuoja kapelos iš visų Lietuvos regionų, kaimyninių šalių, jame griežia ir pavieniai kaimo muzikantai, kurie grodami armonikomis, koncertinomis ar kitais liaudies instrumentais džiugina klausytojų širdis. Nuo ryto iki vakaro bulvare šurmuliuoja tautodailininkų ir amatininkų mugė.

Dalyvauti jubiliejiniame „Ant rubežiaus“ jo organizatoriai, populiarios grupės „Jonis“ muzikantai, pakvietė per visą festivalio gyvavimo laiką publikai labiausiai įsiminusius, geriausiai pažįstamus kolektyvus. Lietuvai atstovavo liaudišką muziką ne vienerius metus populiarinantys kolektyvai „Sadūnai“, „Šeduvos bernai“, „Kitava“, „Jonis“, „Daumantų muzikantai“, „Mingė“, „Joldija“, „Saulė“ ir kiti. Taip pat – Miežiškių „Ratasai“, ligšiol jau ne kartą džiuginusi šventės „Ant rubežiaus“ publiką.

Miežiškėnams organizatoriai patikėjo trinktelėti finalinį akordą – „Ratasai“ užbaigė didžiojoje scenoje vykusį pagrindinį festivalio koncertą. Kapelos „Ratasai“ vadovas Raimondas Grikšelis tradicinei liaudiškos muzikos šventei parinko publikai žinomų, jos labiausiai pamėgtų kūrinių, tad gausiai susirinkę žiūrovai ne tik lingavo, šoko, bet ir kartu traukė miežiškėnų dainas.

 

Miežiškių kultūros centro informacija

ratasai ant rubeziaus 3 ratasai ant rubeziaus ratasai ant rubeziaus 2