Miežiškių seniūnijos ūkininkų pavasario darbų pradžios šventė – Jurginės

Pavasaris tai atgimstanti gamta, naujos pradžios laukimas. Sukrunta pavasarį ir artėjančias šventes pasitikti Miežiškių gyventojai. Balandžio viduryje gausus būrys miežiškėnų talkoje ,,Darom 2017“ švarino ir gražino miestelį, ruošėsi kasmetinei Miežiškių seniūnijos ūkininkų pavasario darbų pradžios šventei – Jurginėms. Visi stengėsi kuo gali prisidėti, kad šventė būtų smagi ir graži. Bendruomenės moterys, vietos ūkininkai sunešė savo užaugintus gėlių, daržovių, vaiskrūmių sodinukus, tradicinei sodinukų mainų mugei.

 

Šventė prasidėjo šv. Mišiomis Miežiškių bažnyčioje, po jų parapijos klebonas Rimantas Visockis palaimino laukus ir būsimą derlių. Iš bažnyčios eisena patraukė į Angelų slėnį, kur ateinančius pasitiko Miežiškių kultūros centro pučiamųjų orkestras ,,Ciongs“, vadovaujamas Albino Šilkaičio. Folkloro ansamblis „Ringis“ papasakojo, kokios aukos padeda gerą derlių prisišaukti, parodė, kokiomis dainomis reikia šventą Jurgį ir atėjusį pavasarį pagarbinti.

 

Susirinkusius sveikino ir linkėjo gerų ir derlingų metų Miežiškių seniūnijos seniūnas Albinas Jacevičius ir svečias, seimo narys Petras Nevulis.

 

Šventės metu veikė mugė, kur buvo galima įsigyti įvairių gardumynų, augalų, suvenyrų. Susirinkusieji galėjo ne tik stebėti, bet ir patys pabandyti kepti šakotį, ir, žinoma, pasilinksminti. Nors oras nelepino, bet smagus Liūdynės kultūros centro liaudiškos muzikos kapelos ,,Dvarkiemis“ vadovaujamos Alvydo Maslausko ir Velžio padalinio vaikų ir jaunimo tautinių šokių grupės vadovaujamos Jono Marcinkevičiaus pasirodymas pradžiugino susirinkusius Angelų slėnyje.

 

Dėkojame Miežiškių parapijai, Miežiškių seniūnijai, Miežiškių gyventojų bendruomenei ir visiems, kas prisidėjo rengiant šventę.  

DSCF0245 DSCF0263 DSCF0294 DSCF0299 DSCF0230