Miežiškietės atstovavo Lietuvai tarptautiniame festivalyje

Miežiškių kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Raskila“, vadovaujamas Linos Kairytės, dalyvavo tarptautiniame renginyje: septintajame vokalinių ansamblių festivalyje „Tik pie Gaujas“, vykusiame Latvijoje, Adažuose.

Dainininkes į tradicinį renginį organizatoriai, Adažų kultūros centro ansamblio „Mēs tikāmies martā“ nariai, kvietė jau pernai, tačiau tuomet kelionei iškilo kliūčių. Dabar įvykus ilgai planuotam susitikimui džiaugsmo patyrė tiek latviai, tiek miežiškietės: pažinties būta labai malonios, išsyk imta bičiuliškai bendrauti.

Festivalio organizatoriai ir dalyviai Miežiškių dainininkėms negailėjo komplimentų, dėkojo už puikiai atliktą įdomią koncertinę programą. Savo ruožtu viešnias maloniai stebino tiek itin modernus Adažų kultūros centro pastatas, salės, puiki akustika, tiek ypatingai šilta renginio atmosfera. Džiugino ir puikiai dainuojantys devyni įvairioms Latvijos vietovėms atstovavę moterų, vyrų ir mišrūs ansambliai, kolegos iš Lietuvos, ansamblis iš Pakruojo „Daina“.

Padainavusios pačios ir pasiklausiusios kitų kolektyvų, pabandžiusios kartu su visais dalyviais latviškai traukti finalinę dainą, „Raskilos“ moterys sulaukė ne vieno kvietimo tęsti bičiulystę, koncertais keistis ne tik su ansambliu „Mēs tikāmies martā“, bet ir su kitų kaimynų šalies miestų dainininkais.

 

Miežiškių kultūros centro inf.

raskila2 raskila